Norges fjellredningstjenester streknet for tynn

Norges fjellredningstjenester streknet for tynn

Røde Kors har gått ut på så mange redningsoppdrag i sommer at de måtte fortelle et fotturpar for å feste seg på en tur fra det berømte Trolltunga-slottet.
Sent på tirsdag kveld kom et par turister til den konklusjonen at de ikke ville lykkes med å gjøre turen ned fra Trolltunga, en av Norges mest populære attraksjoner, før natten.

Utenlandske vandrere var heller ikke tilstrekkelig utstyrt med riktig turutstyr.

Men fordi Røde Kors allerede er blitt utkalt på så mange redningsmissjoner i sommer, har ressursene strekt seg til bruddpunktet. Derfor måtte organisasjonen fortelle vandrere det ikke kunne hjelpe.

“På grunn av de mange nylige redningsmissjonene hadde Røde Korset ikke mannskapet til å sende noen til Trolltunga,” sier talsmannen Jan-Tore Heggholmen, politimann til NRK.

Nødtjenester er blitt utkalt til Trolltunga, som strekker seg 700 meter over Ringedalsvatnet, en innsjø tre timer vest for Bergen, ti ganger de siste ni dagene.

Utenlandske paret på tirsdag kveld har vellykket kontakt med en hytteinnehaver og fikk lov til å overnatte på fjellet. Heggholmen sa at parets evne til å sikre ly for natten førte nødtjenester til å bestemme at situasjonen ikke var kritisk nok til å garantere å sende et mannskap.

Han sa at paret var bra “men de kommer til å bli våte på vei ned”.

I 2013 tar rundt 20.000 mennesker turen til Trolltunga, som tar flere timer å nå. I år er det forventet at rundt 100 000 vil besøke den naturlige attraksjonen.

Men som de gjentatte redningsoperasjonene har vist, er ikke alle som står på reisen, egnet nok eller godt rustet til å gjøre fotturen vellykket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *