Nytt “idiotisk” trend fryktet ved Norges Trolltunga

Nytt “idiotisk” trend fryktet ved Norges Trolltunga

Norske reiseguider advarer mot en “idiotisk” ny trend på den populære turistattraksjonen Trolltunga.
Forrige uke så svensk turist Sarah Persson en gruppe klatrere som flørte med døden i jakten på en perfekt selvtillit.

Klatrerne, som viste seg å være britiske turister, brukte stropper for å hjelpe en mann dingle fra Trolltunga da han tok sitt bilde med en selvpinne.

Persson fortalte The Local at selv om briterne “så ut som de visste hva de gjorde”, kunne hun ikke tro at noen ville trekke en slik stunt fra det berømte fremspringet som strekker seg 700 meter over Ringedalsvatnet, en innsjø tre timer vest for Bergen .

“Jeg kom opp til Trolltunga og så guttaene trakk stuntet deres og først jeg satte kameraet mitt og tok skuddet,” sa hun. “Ingen normal person ville sette seg i den situasjonen uten erfaring.”

En turguide med firmaet Trolltunga Active, som gir turister råd som en del av et samarbeid med lokale myndigheter, ledet en gruppe opp til Trolltunga og opplevde også de britiske turister i riggingen for å få seg selv.

Firmaets leder, Jostein Soldal, fortalte kringkaster NRK at reiseguiden forsøkte å stoppe dem.

“Veiledningen rådde dem mot å gjøre det, men de fortalte ham at de hadde sett andre som hadde gjort lignende ting. Guiden gikk ned igjen med sin gruppe før noe skjedde, men senere oppdaget vi dette bildet, sa Soldal med henvisning til Perssons skudd.

“Det er idiotisk oppførsel. Du kan falle og dø; det er så enkelt, sa Soldal.

Persson fortalte The Local at andre på Trolltunga nesten ikke kunne tro på sine øyne.

“Alle rundt var stille mens de så på og noen tok bilder selv,” sa hun. “Jeg ville aldri prøve noe sånt.”

Hendelsen var knapt første gang Trolltunga har tiltrukket farlig oppførsel. I begynnelsen av august ble norske klatreren Magnus Midtbø kritisk kritisert for å legge inn et bilde til Instagram der han hengte fra kanten av fjellet. Lokale myndigheter var bekymret for at stuntet risikerte å oppmuntre andre uten Midtbøs ferdigheter til å risikere livet.

Soldal hadde samme bekymring om den siste stunt.

“Det har tydeligvis en copycat-effekt. Disse briterne sa at de hadde sett at andre gjorde lignende ting, sa han til NRK.

Han sa at en fullstendig holdningsendring er i orden nå at Trolltunga har blitt så populært blant turister, hvorav mange gjør trek unødvendig og tvinger redningstjenester til å komme til hjelp.

“Vi må endre holdninger blant turister, slik at de ikke godtar denne typen oppførsel. Folk må fortelle hverandre at slike ting ikke er greit, sa Soldal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *