Norsk by anser 500 prosent tollinntekt for å bekjempe forurensning

Norsk by anser 500 prosent tollinntekt for å bekjempe forurensning

Myndighetene i Bergen vurderer drastiske tiltak hvis luftkvaliteten i byen denne uken blir så dårlig som prognosene tyder på.
Bergen kommune for luftkvalitet (Beredskapsrådet for luftkvalitet) skulle møte mandag ettermiddag for å diskutere tiltak for å bekjempe forringende luftkvalitet i den sørvestlige kystbyen.

Vindfri værmeldinger denne uken betyr at potensiell hedefarlig luftkvalitet kan slå seg over byen, rapporterer kringkaster NRK.

Skulle meteorologernes spådommer bli realitet, kan bilister i byen møte en fem ganger økning i veitrafikken fra 45 til 225 kroner for biler, ifølge rapporten.

Å begrense biler til å kjøre inn i byen hver andre dag i henhold til registreringsnummer og gratis busser som alternativ transportmiddel, er ytterligere tiltak vurdert.

En rekke myndigheter sitter i luftkvalitetsutvalget, blant annet bymiljøetaten, Hordaland distrikt kommune, det norske meteorologiske institutt og havnen i Bergen.

Bergensdalen, der byen ligger på norsk sørvestkyst, er mottakelig for et værfænomen kjent som inversjon, hvor et lag av kjølig luft på jordens overflate overlappes av et lag varmere luft.

Dette betyr at tyngre kald luft kan bli fanget i et geografisk område hvis det ikke er sterke vinder for å bevege den, noe som kan være en helsefare hvis luften er forurenset eller av dårlig kvalitet.

Bergen kommune benyttet også tiltak mot dårlig luftkvalitet i vinter.

Eventuelle foreslåtte svar på situasjonen vil bli godkjent av kommunen på tirsdag.

“Vi har mottatt en oppdatert værmelding fra Meteorologisk institutt i dag, som forutsier en risiko for høy luftforurensning fra onsdag og framover. Det kan også være svært høy forurensning etter denne uken, sier Bergen kommune, klima-, kultur- og forretningsutvalgsformand Julie Andersland til NRK.

Utvalget vil også publisere informasjon og råd relatert til luftforurensningen i byen, skriver NRK.

“Kjøring etter dato [datokjøring på norsk, ed.] Eller økte tollavgifter er de relevante tiltakene [som skal vurderes]. Tollavgifter kan økes med en faktor på fem. Det vil samtidig være gratis å bruke bybusser og lyskrysset, sier Andersland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *