Bergen dropper planer for å kompensere forurensning med tolløkning … for nå

Bergen dropper planer for å kompensere forurensning med tolløkning … for nå

Bystyret i Bergen har besluttet å ikke fortsette med et forslag om å øke avgiftsbelastningen på kjøretøy i en periode med økt luftforurensning, men vil overvåke situasjonen.
Bergen kommune bekreftet på tirsdag at det for tiden ikke ville bli gjennomført tiltaket.

“En endring i prognosen for luftkvalitet betyr at det for øyeblikket ikke er nødvendig å begrense kjøretøystrafikken,” skrev kommunen i en pressemelding, ifølge en rapport fra Bergens Tidende.

Meteorologisk institutt hadde tidligere forventet at luftforurensningsnivået skulle nå “ekstremt høye” nivåer i kystbyen i løpet av uken.

Tirsdag møttes byens luftkvalitetskomité (Beredskapsrådet for luftkvalitet), som har representasjon fra myndigheter, inkludert Bymiljøetaten, Hordaland distriktsby, Meteorologisk institutt og Bergen Harbour, for å diskutere problemet.

Bergensdalen, der byen ligger på norsk sørvestkyst, er mottakelig for et værfænomen kjent som inversjon, hvor et lag av kjølig luft på jordens overflate overlappes av et lag varmere luft.

Dette betyr at tyngre kald luft kan bli fanget i et geografisk område hvis det ikke er sterke vinder for å bevege den, noe som kan være en helsefare hvis luften er forurenset eller av dårlig kvalitet.

Men møtet i tirsdag resulterte i at myndighetene satte den foreslåtte planen på å løfte tolvprisene med en faktor på fem – fra 45 til 225 kroner (4,60 til 23 euro).

Oppdaterte værmeldinger viste at luftforurensning i byen senere denne uken var sannsynlig lavere enn det forventet, rapporterer VG.

“Prognosen for i morgen er moderat, og for torsdag og fredag ​​er det periodisk høy luftforurensning forventet, sier meteorolog Aslaug Skålevik Valved til avisen.

Denne prognosen er ikke et godt nok grunnlag for å heve tollavgiftene onsdag, meddelte Bergen kommune.

“Perioder med høy luftforurensning er blitt annonsert for torsdag og fredag. Vi vil følge situasjonen tett og vil i morgen lage en ny vurdering basert på oppdaterte prognoser, sier Bergen kommune, klima-, kultur- og bedriftskomiteens leder, Julie Andersland, i pressemeldingen rapportert av Bergens Tidende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *