Norge står overfor blåsende vintervær

Norge står overfor blåsende vintervær

Regn og snø i første del av uken vil gi plass til potensielt vindstyrker i desember i desember.
Norges første ukesuke er satt til å være en blåsig.

Det skandinaviske landet er satt for regn og snøfall som kan føre til oversvømmelser og snøskred i ulike deler av landet.

Kraftig nedbør forventes over Hordaland og Rogaland fylker på tirsdag og onsdag, rapporterer VG.

Mellom 100-200 millimeter regn regnes over de to dagene.

– Det er ganske skummelt, der vi har hatt en uvanlig stor mengde snø i fjellet, og nå følger det store mengder nedbør høyt oppe, sier Lars Andreas Selberg fra Meteorologisk institutt til VG.

Norges Vann- og energidirektorat (NVE) har utstedt snøvarsler for Hordaland fra tirsdag. Naturlige snøskred er forventet i alle retninger under det nåværende snønivået, med snøen beveger seg så mye som 1500 meter på bestemte tider.

Regnet vil bli fulgt av et lavtrykksområde som vil gi sterk vind, spesielt i Rogaland, men også i flere andre sørlige fylker, forteller Cecilie Villanger i StormGeo værvarselstjenesten VG.

“Vindstyrker ser nå ut til å være mellom milde og fulle stormnivåer, men det kan også være vind av orkanstyrke,” sa Villanger.

Det samme lavtrykkssystemet kan også gi høy vind videre nordover til fylkene Nord-Trøndelag og sør Nordland, ifølge rapporten.

Forsiden forventes å komme til Norge på torsdag kveld, og gir sine sterkeste vind i de første 12 timene og fortsetter i fredag ​​og lørdag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *